17 Απρ 2024

Συνεργασία ΑΕΚ - Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ - Α.Π.Σούδας με τον οργανισμό ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας με το ΑΕΚ FC Developoment Network αλλά και της πρόσφατης έναρξης της συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον οργανισμό ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ προσφέρεται η παροχή προς όλους τους γονείς/κηδεμόνες των αθλητών της Ακαδημίας να μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις που διοργανώνει ο οργανισμός.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005 και στο επίκεντρό της βρίσκεται ο άνθρωπος. Βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα πρότυπα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Η παραπάνω συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την κοινωνική ευθύνη και της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ για την ενίσχυση των κοινοτήτων. Η συνεργασία είναι πολυεπίπεδη και με το σχεδιασμό δράσεων κοινωνικής ευθύνης έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εφηβική βία και να ενισχύσει την νεανική ενδυνάμωση μέσα από την εκπαίδευση και τον αθλητισμό. 
Εντός του 2024 θα υλοποιηθούν σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και προγράμματα ενίσχυσης της κοινότητας με κύριο στόχο να καλλιεργήσουν την κουλτούρα της μη βίαιης επικοινωνίας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των εφήβων.

Η συνεργασία εγκαινιάστηκε με την επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Οι αξίες μέσα από τον Αθλητισμό είναι όπλο κατά του εκφοβισμού», η οποία διεξήχθη την 6η Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα Συνεντεύξεων της OPAP ARENA. Η συγκεκριμένη μέρα επελέγη διότι η 6η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Συνδιοργανωτές της ημερίδας θα είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και το ICC Women Hellas.

Ακολούθησε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση των Ακαδημιών με εκπροσώπους του οργανισμού ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ στην οποία γνωστοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες τις δράσεις του οργανισμού καθώς για τις τρείς τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά όσοι γονείς/κηδεμόνες των αθλητών της Ακαδημίας το επιθυμούν. 
Πιο αναλυτικά την 26η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεδιάσκεψη με τίτλο «Επικοινωνία Δίχως Βία» και θα ακολουθήσει την 31η Μαϊου δεύτερη τηλεδιάσκεψη με τίτλο «Ασφαλές Άγγιγμα» ενώ τέλος την 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη με τίτλο «Θετική Γονεϊκότητα.»

Μέσω mail θα αποσταλούν προς όλους τους γονείς των αθλητών της Ακαδημίας οι απαραίτητες πληροφορίες και λεπτομέρειες προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την συμμετοχή τούς καθώς αυτό ειναι αναγκαστικό λόγo "Γενικού Κανονισμου για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ)". 

Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που μπορούμε και προσφέρουμε αυτήν την μοναδική και καινοτόμα παροχή προς όλους τους γονείς/κηδεμόνες των αθλητών μας και είμαστε σίγουροι πως θα αναποκριθείτε θετικά στις παραπάνω δραστηριότητες καθώς και σε όσες θα ακολουθήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου