2 Ιουν 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3o επιμορφωτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για την περίοδο 2023-24


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1-2 Ιουνίου 2024 στις  εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα. Στο σεμινάριο την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας εκπροσώπησε ο προπονητής Δημήτρης Φούρλας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας με το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ και την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης. 

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε σε συνεργασία με τα στελέχη του επιτελείου της Ακαδημίας της ΑΕΚ, και με τους επικεφαλής των συνεργαζομένων ακαδημιών. Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου είχε ο κ. Λεωνίδας Χατζημιχάλης. 

Βασικό χαρακτηριστικό και αυτού του σεμιναρίου ήταν ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, η συμμετοχή διαφορετικών ιδιοτήτων στις εισηγήσεις, και η όλο και ποιοτικότερη παροχή τεχνογνωσίας στους συνεργάτες.

Η κεντρική θεματική ενότητα της πρώτης ημέρας αφορούσε στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως ένα σύγχρονο ζήτημα στρατηγικής διοίκησης στην ευρύτερη αθλητική βιομηχανία. Οι εισηγήσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες και συνέβαλλαν ώστε να κατανοηθεί σε βάθος η σπουδαιότητα του προγράμματος, ενώ επιπροσθέτως δόθηκαν και τα εργαλεία σχεδιασμού και υλοποίησης τέτοιων δράσεων με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Αναδείχθηκε η κοινωνική ευθύνη του ποδοσφαίρου, καθώς η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην Ανάπτυξη του Αθλητισμού αλλά και η συμμετοχή των ανθρώπων του Αθλητισμού στην ενίσχυση της κοινότητας είναι καθοριστικές.

Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε προπονητική μονάδα (Κ12) ως πρώτο θέμα και ακολουθήσει εκπαιδευτικό παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ (Κ15) και Μικτής ομάδας Δικτύου (Κ16) από συνεργαζόμενες Ακαδημίες της Αττικής. Ακολουθήσει εργασία επί του παιχνιδιού.

Ευχαριστούμε την Διεύθυνση του Δικτύου για την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία σε όλη τη διάρκεια ακόμη ενός ακόμη εποικοδομητικού επιμορφωτικού σεμιναρίου.

Φωτογραφίες από το σεμινάριο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου