22 Ιαν 2023

Ολοκληρώθηκε το 2ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε το 2ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για τη σεζόν 2022-23. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας με το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ και συμμετείχε σ' αυτό και ο προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας Γιώργος Τζατζιμάκης.

Βασικό χαρακτηριστικό και αυτού του σεμιναρίου ήταν ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης, η συμμετοχή διαφορετικών ιδιοτήτων στις εισηγήσεις, και η όλο και ποιοτικότερη παροχή τεχνογνωσίας στους συνεργάτες ανά την Ελλάδα. Σημαντική στιγμή η παρουσία του προπονητή της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα ο οποίος μίλησε στους συμμετέχοντες και ανέπτυξε το θέμα «Η οικογενειακή ανατροφή, οι κοινωνικές προσλαμβάνουσες και η ποδοσφαιρική καριέρα ως παράγοντες της εξέλιξης ενός προπονητή».

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο «Περιβάλλον προπόνησης». Το πρόγραμμα του Σαββάτου αναλώθηκε κυρίως σε θέματα αγωνιστικής φύσεως, καθώς σε αυτό περιλαμβανόταν αγώνας των ομάδων Κ14 της ΑΕΚ με την Κηφισιά και η ανάλυσή του από τους συμμετέχοντες, ενώ υπήρξε και εισήγηση από τον επικεφαλής του τμήματος goalkeeping της Ακαδημίας Διονύση Χιώτη με τίτλο «Διερεύνηση και ανάλυση της θέσης του τερματοφύλακα στη σύγχρονη εποχή».

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε προπονητική μονάδα της Κ13 της ΑΕΚ με εισήγηση του προπονητικού επιτελείου της ομάδας (Τάσος Στασινόπουλος, Γιώργος Παπαλεοντίου, Γιώργος Κιούπης) και ακολουθήσειεισήγηση του γυμναστή της Ακαδημίας Ιάσονα Ψαρρά σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με θέμα «Αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης με απλά μέσα». Ο προπονητής της ομάδας Κ19 Γενναίος Καραχάλιος ανέλυσε το θέμα «Ρεαλιστική προπόνηση μέσω αναλυτικής μεθόδου» και ακολουθήσε εισήγηση της social media manager της ΠΑΕ ΑΕΚ Χριστίνας Κορομηλά με θέμα «Η δύναμη των Social Media στο ποδόσφαιρο»

Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου είχε ο κ. Λεωνίδας Χατζημιχάλης.

Στιγμιότυπα από το σεμινάριο
Ο Γιώργος Τζατζιμάκης με τον Ματίας Αλμέιδα
Djibril Sidibé, Ηλίας Κυριακίδης, Levi García, Γιώργος Τζατζιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου