ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ ιδρύθηκε το έτος 2007 ύστερα από μία ιδέα γονέων και προπονητών. Η σημαντικότατη, όπως στην συνέχεια αποδείχθηκε, προσπάθεια, μόλις είχε ανατείλει και άρχισε να παίρνει τις πρώτες ανάσες της. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Ακαδημία αποδείκνυε καθημερινά ότι ολοένα μεγάλωνε, οργανώνονταν, κατέπλησσε, με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις της.

Δεν είναι τυχαία η αθλητική πορεία και οι επιτυχίες των τμημάτων της. Η δυναμική παρουσία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας όλα αυτά τα χρόνια την καθιέρωσε ως μια από τις σημαντικότερες στο χώρο του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς και έναν εξαιρετικά υπολογίσιμο αντίπαλο για τις υπόλοιπες ομάδες. Ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Ακαδημία μας πλαισιώνουν όλα αυτά τα χρόνια ομάδες που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες και αποτελούν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή των κόπων των ανθρώπων της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας έχει ευρύτατη και συνεχή συνεργασία με την ομάδα της περιοχής που πρωταγωνιστεί επί χρόνια στο νομό και τωρα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική Κατηγορία τον ΑΡΗ ΣΟΥΔΑΣ, και τέσσερα τελευταία χρόνια με το δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ (AEK FC DEVELOPMENT NETWORK).    
Η Ακαδημία έχει ως στόχο την ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση των αθλητών γύρω από τις αξίες που πρεσβεύει ο υγιής αθλητισμός, την ανάπτυξη ποδοσφαιρικών φυτωρίων και δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές της να γίνουν φίλοι μεταξύ τους, να διάγουν κάτω από καθεστώς ευγενούς άμιλλας και ανταγωνισμού, να χαλυβδώνουν τους χαρακτήρες τους, να μυούνται στην πειθαρχία και αξιοκρατία, να υιοθετούν την ανίχνευση των πραγματικών αξιών της ζωής ως αυτοσκοπό, να εξελίσσονται σε αθλητές – ανθρώπους πρότυπα, να εκπέμπουν ήθος, να κερδίζουν τελικά την πιο σημαντική μάχη, την μάχη της ζωής.

Για τους λόγους αυτούς δημιουργήθηκε μία άρτια οργανωμένη Ακαδημία σε όλους τομείς. Συνεργάτες καταξιωμένοι στο χώρο της Προπονητικής στις Μικρές Ηλικίες, με γνώση και εμπειρία. Πολύ καλές και ασφαλείς εγκαταστάσεις τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Ιατρική κάλυψη των αθλητών με την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια όλων των προπονήσεων καθώς και συνεργασία με ειδική διατροφολόγο μόνιμο συνεργάτη της ακαδημίας, που ενημερώνει τους γονείς και παρακολουθεί τους αθλητές μέσα από εβδομαδιαία ραντεβού μαζί τους. Προπονητικά προγράμματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες όπως προβλέπεται διεθνώς, με γνώμονα την ηλικία, το επίπεδο εκμάθησης, τα σωματομετρικά στοιχεία των αθλητών και ασφαλώς με τον ενδεδειγμένο παιδαγωγικό τρόπο που απαιτείται σε κάθε τι που έχει σχέση με τα παιδιά. Συμμετοχή σε Αγώνες και Τουρνουά στην Ελλάδα για όλες τις ομάδες μας, για όλους τους αθλητές μας. Εμπειρίες μοναδικές για τα παιδιά μας, που θα τα κάνουν καλύτερους αθλητές, καλύτερους ανθρώπους.

Οι προπονητές αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο της υπόστασης του συλλόγου. Μορφές ηγετικές και καθοριστικές ρόλου, με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα του τόπου όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που τυπικά αποτυπώνεται από τις αναγνωρισμένες ταυτότητες προπονητικής που κατέχουν. Η εργατικότητα, οι ιδέες, οι γνώσεις και η σοβαρότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων, είναι τα στοιχεία στα οποία βασίσθηκε η ραχοκοκαλιά του συλλόγου. Άνθρωποι που συνδυάζουν την εμπειρία με το κέφι, συνεχώς βελτιώνουν την κατάρτισή τους παρακολουθώντας σεμινάρια Σχολών Προπονητών Ποδοσφαίρου. Χωρίς αυτούς το έργο του συλλόγου θα ήταν απείρως φτωχότερο, ίσως ούτε καν ορατό.

Πρωτεργάτης όλης αυτής της προσπάθειας από την πρώτη μέρα ύπαρξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας έως και σήμερα και υπεύθυνος λειτουργίας όλων των τμημάτων του Συλλόγου είναι ο κ. Αντώνης Παπαγεωργίου. Οι προπονητές Κουκουδάκης Στέλιος, Φούρλας Δημήτρης, Τζατζιμάκης Γιώργος, Νταουντάκης Γιάννης, Κατωτικίδης Γιώργιος, Λάρδας Ισίδωρος, Σελινιωτάκης Αλεξ., ο προπονητής τερματοφυλάκων Γύπαρης Κων.,  ολοκληρώνουν τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας.

Οι αθλητές της Ακαδημίας προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Σούδας το οποίο είναι και η έδρα της Ακαδημίας. Στα τμήματα της Ακαδημίας συμμετέχουν περίπου 180 αθλητές από 4 – 15 ετών (γεννηθέντες τα έτη 2008 – 2019) οι οποίοι και στελεχώνουν τα αγωνιστικά τμήματα των ομάδων Κ16 - Κ14 – Κ12 – Κ10 – Κ8  και Κ6. Τα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας συμμετέχουν κάθε χρόνο στα αντίστοιχα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων (Ε.Π.Σ.Χ.). Τον Αύγουστο του 2013 ιδρύθηκε η νέα ομάδα της Ακαδημίας, με την επωνυμία «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ», η οποία στη δεύτερη χρονιά της κατάφερε να ανέβει κατηγορία και από τη σεζόν 2015-16 συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χανίων ενώ είναι στελεχωμένη κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από κάποιους  ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας, και θα τροφοδοτείται σε ετήσια βάση με ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τα φυτώρια της Ακαδημίας.

Εγγραφή αθλητών στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας γίνεται καθημερινά κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο από 19:00 – 21:00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) στο γραφείο της Ακαδημίας που βρίσκεται στο γήπεδο της Σούδας (τηλ. 6972216024 Κος Αντ. Παπαγεωργίου).

Για την εγγραφή και ανάλογα με την ηλικία του παιδιού απαιτούνται :
· Η συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής με πλήρη ατομικά και οικογενειακά στοιχεία
· Αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή, καταλλήλως συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο (για άνω των 10 ετών)
· Τρεις (3) πρόσφατες φωτογραφίες του ποδοσφαιριστή.
· Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του ποδοσφαιριστή (για άνω των 12 ετών)
· Πρόσφατο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (για κάτω των 12 ετών)
· Κάρτα υγείας ετήσιας διάρκειας, θεωρημένη από καρδιολόγο η οποία αποδεικνύει ότι ο ποδοσφαιριστής εξετάστηκε και βρέθηκε υγιής και ικανός να αγωνίζεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου.
· Δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (GDPR).